250 gramm teljes kiőrlésű MIE tészta fél dl olívaolaj 4 evőkanál aprított fokhagyma fél kiló shimeji gomba vegyesen fehér és barna 250 gramm garnéla két marék zöldborsó 2 dl tejszín 2 evőkanál indiai fűszerkeverék fél evőkanál kurkuma só chili (vagy bármilyen csípős paprika)
Töltsd fel a vízforralót a maximumig vízzel! Kapcsold be!
Vegyél elő egy nagy tálat.
Nem azt, a nagyobbikat.
Bontsd ki a mie tésztát!
Ne késsel! Ott az olló!
Borítsd bele a tálba az összes tésztát.
Ott a konyharuha, seperd le, ami mellé ment.
Tegyél rá egy kanál sót.
Az a merőkanál! Kiskanál kell…
Most öntsd rá a forró vizet a tésztára.
Fedd le a tál tetejével.
Vedd elő a szokásos lábast.
Kapcsold be alatta 6-osra.
Önts bele olívaolajat!
Vágd le a gombák alját!
Rakd bele abba a nagyobbik tálba!
A darált fokhagymából rakjál bele 4 evőkanállal.
Pirítsd egy kicsit, kavargasd közben egy fakanállal.
Rakhatod az indiai fűszerkeveréket, két evőkanállal.
Jó-jó, nem az én saját keverékemből rakunk.
Tényleg nem a saját, ez a gyári?
Oké, előveszem a zacskóból…
Igen, rakunk bele kurkumát is, elég egy fél evőkanál.
Rakhatod a chilit is!
Biztos nem lesz sok?
Kavargasd, nehogy leégjen!
Rakjunk bele borsót?
Brokkolit?
Jó, akkor csak borsót…
Kavargasd kicsit, vedd feljebb 7-esre!
Nem, nem mehetsz ki macskázni, figyelni kell a kaját!
Látom, hogy Jázmin néz az ablakból, de akkor se hagyhatod itt a kaját!