Na, ő egy hokkaidó fajta, egész pontosan “kék” hokkaidó. A vetőmag csomagolása szerint. Ugyanis nem pontosan az kelt ki, az AI és ezer és egy Google keresés szerint burgess buttercup a becses neve (talán). Nincs köztük óriási különbség egyébként, és a kabakosokra jellemző keresztbeporzás eredménye is lehet, hogy egy kicsit “más “ kelt ki. A termesztését illetően nem egy igazán helyigényes fajta, viszont nem is bőtermő. Nem adja könnyen magát. Írtam a Biokiskertnek is a beazonosítás miatt, a szaktanácsadó szerint green hokkaidó kelt ki. Én nem reklamáltam egy kicsit sem, mert trónbitorló lett az íze és állaga szerint, mézédes, lisztes, hamar megsült, és szerintem igazán fantasztikus fizimiskája van. Azt hiszem, ez lesz az a tök, amiből nem kell csinálni semmi, csak úgy ahogy van, megsütni. Akár a holland sütőben szabad tűzön. Mert miért ne? Nem a böhöm nagy 11 literes edényben, az a pörköltnek való. Beszereztem a kistestvérét is, ami csak 4 literes. Pont egy mini sütőtöknek való. A termesztését illetően nem egy igazán helyigényes fajta, viszont nem is bőtermő. Nem adja könnyen magát.