Véletlen??? Az univerzum ritkán ilyen lusta.
Egyik kedvenc mondat Sherlock-tól.
Őrült krimirajongó vagyok. Számtalanszor meg tudok nézni egy Poirot-t, Miss Marple-t, Columbo-t, Endeavour-t, és Sherlockot. Szerettem a Jeremy Brett főszereplésével a circa 30 évvel ezelőtt készült Sherlock sorozatot is, aztán időnként felbukkan a moziban is egy-egy Poirot vagy Sherlock rész, melyeket megnézek, de nekem túl ‘hálivúdiak’. Az amerikai Sherlock sorozat sajnos egyáltalán nem jött be, szerintem meggyalázták benne a karaktert, nem vitás, a legjobb krimiket angolok írják! Persze ez csak az én véleményem.
A BBC által gyártott Sherlock Benedict Cumberbatch főszereplésével viszont maga a tökély. A történet a mában játszódik, és a figura a modern kor vívmányaival nyomoz. Egyszerűen imádom!!!! Sajnos nem sok évad, és nem sok rész. Bakancslistás helyszín volt számomra a legendás Baker Street 221/B, ahol a detektív lakott, és 2021-ben megadatott ez a felejthetetlen élmény Jani barátunk jóvoltából!!!! Innen is nagyon köszönöm Neked!!!
3 emeleten tekinthető meg a klasszikus 1800-as évekbeli lakás, élő és holt viaszfigurákkal, korhű berendezéssel, számtalan könyvvel. Sok-sok türelemre van szükség bejutni, rendkívül népszerű turistacélpont. A jegy mellé jár időpont is, a szűkös lakás miatt korlátozott számú látogató fér be. Előtte kötelező a szomszéd boltban átvenni a jegyet, már ha sikerül a vonzó árukészleten áthaladni úgy, hogy a ne költsünk el sok-sok fontot. Én szedtem a lábam, így csak egy hűtőmágnest vettem.  Az utcán kígyózó sorokban várják a rajongók, hogy bejussanak. Az ajtó előtt az emblematikus két kalappal lehet fotózkodni, persze az őr mindig vigyorog.
A személyzet korhű jelmezekben van, sőt, az egyik viaszembernek hitt figura megmozdult, a frászt hozva ránk.
A banda tagjaira tekintettel igyekeztem nem órákig bogarászni, bár nem is tehettem volna, futószalagon jöttek a látogatók. Fantasztikus élmény volt, a filmben éreztem magam, újra és újra megnézem a régi sorozatot, meg az újat is, sokszor csak alapzaj a főzés/takarítás közben.
A Sherlock-ot játszó Benedict Cumberbutch-hez is volt szerencsém, még ha csak egy viaszbábu erejéig 🙂
Itt még nincs vége a krimis bakancslistának, mert szerepel rajta az Orient Express is, mert én biza’ egyszer még fogok utazni rajta legalább egy éjszakát.

https://www.instagram.com/_nemeth_eliza_/