A kabocha rendkívül zamatos, lisztesre sül, édes, mérete praktikus, egyben is süthető. 

Egy tök 0,6-2 kg között van.

 Már csak néhány kisebb példány maradt, az 1,5 kg feletti mind elfogyott.

Fűszerekkel remekül kombinálható, néhány kapható nálam:

keleties: gyömbér, fokhagyma, curry, chili
mediterrán: kakukkfű, rozmaring, szerecsendió, zsálya
édesség: fahéj, szegfűszeg, vanília

Milyen fogások készülhetnek belőle? Krémleves (tejszínnel, kókusztejjel, vagy akár simán pürésítve), sütve fűszeresen köretnek, grillezve vagy salátába, töltve: például rizses, darált húsos vagy sajtos keverékkel, gnocchi vagy tésztaszósz: például vajjal és zsályával mennyei, tökös süti: muffin, pite, sőt palacsinta is készíthető belőle, magjai piríthatók – finom, ropogós snack készül belőlük, vagy levesre szórva ízesítőként is szuper.

De mit készítek én belőle? 

Szerintem ez a fajta tök csak simán megsütve a legjobb. Bőrösre sül, nagyon zamatos, hasonló a nagydobosihoz. Csak sokkal kisebb. Ha marad meg, akkor pürésítve használom fel, a blogomon számos sütőtökös recept van, a terméklapon található képek is mind-mind saját.

A vegyszermentes kertemben a következő mini sütőtökök elérhetők 

Hokkaido:  elfogyott.
Kabocha: szezon vége van, utolsó darabok.
Honeynut: narancssárga, hasonlít a kanadai (orange) típusú tökhöz, csak jóval kisebb, mini változat.
Table Queen: elfogyott
Sweet dumpling: elfogyott

Aktuális árlista és vásárlási feltételek a facebook  oldalamon olvashatók.